Nieuws
896376
Nieuws

Familiezitjes in het vliegtuig

De Britse vliegtuigmaatschappij Thomson Airways is bezig met de ontwikkeling van een nieuw type vliegtuig waarin ouders met hun kinderen gezinszitjes kunnen boeken met stoelen tegenover elkaar en een tafel ertussen.

Ook komen er speciale 'cosy pods' voor stelletjes in het toestel. Daarnaast kondigde de maatschappij kindvrije zones in hun toekomstige vliegtuigen aanen speciale kinderclubs om de kleintjes zoet te houden.

David Burling, manager Engeland en Ierland bij moederbedrijf TUI, spreekt in The Mirror over een nieuwe vorm van reizen met het vliegtuig. "Wij willen de maatschappij worden waar het vliegen zo'n fijne ervaring is dat de vakantie al begint aan boord."

Bar aan boord

Zo wordt onder meer het eten en drinken aan boord aangepast aan de bestemming. Denk daarbij bijvoorbeeld aan taco's en Margarita's op vluchten naar Mexico. Ook zijn er plannen voor een bargedeelte op lange vluchten waar passagiers zelf een hapje en een drankje mogen pakken en elkaar kunnen ontmoeten.

 

Ook zal het cabinepersoneel iPads bij zich dragen waarmee ze passagiers kunnen helpen om bijvoorbeeld alvast een restaurant op de plek van bestemming te reserveren of een flesje wijn klaar te laten zetten in het hotel.

Komende zomer

De meeste vernieuwingen zullen worden doorgevoerd als er in 2018 een nieuwe vloot met Thomson-toestellen wordt opgeleverd, maar dingen zoals de familiezitjes en aparte zitplaatsen voor stelletjes - met meer privacy en plek voor een wijnkoeler - worden komende zomer al geïntroduceerd.

Zou jij een familiezitje boeken? Of een zitplaats voor stelletjes? Deel het met Reiskrant via een reactie op dit artikel.