Nieuws/Binnenland
896906
Binnenland

Politiek: minder Marokkanen in Opsporing Verzocht

Politiek Den Haag zou druk hebben uitgeoefend op de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) om in Opsporing Verzocht minder aandacht te besteden aan zaken waarbij Marokkanen of andere allochtonen worden gezocht. Dat zeggen 'enkele politieagenten' die in het productieteam zitten vrijdag in Nieuwe Revu.

De overheid zou 'een betere afspiegeling van de samenleving' terug willen zien in het AVROTROS-televisieprogramma, aldus de politieagenten. ,,Het grote aantal Marokkanen in Opsporing Verzocht wekt weerzin op in politiek Den Haag", onthult een agent anoniem in Nieuwe Revu. ,,We hebben laatst weer te horen gekregen minder aandacht te moeten besteden aan zaken waarbij allochtone verdachten worden gezocht. We willen misdaden oplossen, maar tegelijk krijgen we het verwijt dat we een Marokkanenprobleem helpen creëren."

Het is de wereld op zijn kop, foetert de agent. ,,Alsof we erop uit zijn om reclame voor PVV-leider Geert Wilders te maken. De politie heeft nu eenmaal zijn handen vol aan het opsporen van Marokkaanse criminelen."

Een woordvoerder van Opsporing Verzocht doet de beweringen af als ,,pertinent onjuist."

PVV-Kamerlid Bosma overweegt Kamervragen te stellen, zegt hij in het weekblad. "Als ook maar iets waar is van die bemoeienis van overheidswege, is dat natuurlijk volslagen idioot."