897052
Binnenland

VOLVO OCEAN RACE

TV serie over SCA vrouwenteam

In Australie en Finland is de eerste aflevering uitgezonden van een tv-serie over Team SCA, het compleet uit vrouwen bestaande zeilteam dat vanaf 4 oktober mee zeilt in de Volvo Ocean Race. Waarschijnlijk is de serie binnenkort ook op de Nederlandse televisie te zien.

Team SCA, dat op Lanzarote haar trainingsbasis heeft, is al ruim anderhalf jaar elke dag in training om op 4 oktober optimaal aan de start van de Volvo Ocean Race in Alicante te verschijnen.

Ondanks het gegeven dat bij Team SCA alleen vrouwen meezeilen, worden de dames niet kansloos geacht. De reden daarvoor is de hoge mate van professionaliteit, waarmee de Zweden dit project hebben aangepakt. De dames worden begeleid door een team van toptrainers, waaronder enkele oud-winnaars van de Volvo Ocean Race.

Bekendste teamleden zijn de Nederlandse Carolijn Brouwer en de Britse Sam Davies. Om in aanmerking te komen voor een van de elf plekken aan boord hebben ruim 250 zeilsters bij het Zweedse hygieneproductenmerk gesolliciteerd. Onder hen de Nederlandse topzeilsters als Annemieke Bes en Klaartje Zuiderbaan, die helaas niet werden geselecteerd.

Onderdeel van het pr-plan van de Zweden is het maken van een tv-serie over de voorbereidingen van het team. Focus daarbij ligt op de trainingsarbeid en de spanning die bij het selecteren van de teamleden komt kijken.

SCA, dat vroeger Mölnlycke heette, is een producent van papieren hygieneproducten zoals luiers, maandverband en papieren zakdoeken. Omdat vooral vrouwen deze producten inkopen, heeft het bedrijf haar campagne vooral gericht op vrouwen.  

Wanneer de serie op de Nederlandse televisie zal komen en op welke zender is nog niet bekend.