897575
Nieuws

Exact krijgt overnamebod van Apax

Softwarebedrijf Exact heeft een overnamebod ontvangen van 32 euro per aandeel in contanten van Eiger Acquisitions, een onderdeel van de Britse investeringsmaatschappij Apax Partners. Dat maakte het bedrijf donderdag bekend.

Daarmee wordt Exact gewaardeerd op 730 miljoen euro. Volgens Exact wordt het bod unaniem gesteund door de raad van bestuur en de raad van commissarissen. De bieding krijgt tevens steun van aandeelhouders die samen circa 60 procent van de uitstaande aandelen Exact bezitten. Topman Erik van der Meijden verwacht geen tegenbod, zo gaf hij in een toelichting aan.

Afgelopen zomer werd al gemeld dat er interesse was in het bedrijf van een aantal investeringsmaatschappijen. Destijds werd een indicatieve overnameprijs gemeld van 30 tot 35 euro per aandeel. Het aandeel Exact sloot woensdag op 27,17 euro. Van der Meijden wilde niet zeggen hoeveel investeringsmaatschappijen Exact hebben benaderd, het waren in ieder geval geen branchegenoten.

Hoofdkantoor

Het hoofdkantoor van Exact blijft na de overname in Delft en ook het management blijft op zijn plek. De overname zal niet leiden tot banenverlies bij Exact. ,,Het bod van Apax bevestigt en benadrukt de sterke groeiverwachtingen en de mogelijkheden in onze markt'', aldus Van der Meijden.

President-commissaris Thierry Schaap van Exact gaf aan dat er gesproken is met meerdere geïnteresseerde partijen en dat geconcludeerd werd dat het bod van Apax voordelig zou zijn voor het bedrijf en zijn belanghebbenden. Van der Meijden voegde daaraan toe dat Apax de hoogste prijs bood. Apax liet weten dat de financiering van het bod al rond is. Als het 95 procent van de aandelen Exact in handen krijgt, zet de investeerder een procedure in gang om de beursnotering van Exact in Amsterdam te beëindigen.

Biedingsbericht

Exact voorziet dat het biedingsbericht in december gelanceerd zal worden. De overname wordt mogelijk in februari 2015 afgerond.

Exact werd 30 jaar geleden in een garage opgericht door zes studenten en groeide uit tot een wereldwijd actief bedrijf. Er werken circa 1550 mensen in 15 landen bij de onderneming, die vorig jaar een omzet draaide van 213 miljoen euro.