Nieuws/Binnenland
898776
Binnenland

Motorclub-geweld Tilburg sterk gedaald

In Tilburg is het aantal geweldsincidenten dat te maken heeft met rivaliserende motorclubs de afgelopen maanden met 80 procent gedaald. Dat blijkt uit een onderzoek van de gemeente, liet een woordvoerder zaterdag weten. Daarmee lijkt het verbod dat de gemeente in mei had uitgevaardigd om in de binnenstad clubjacks en -hesjes te dragen, effect te hebben gehad. De maatregel wordt echter niet verlengd.

Leden van de motorclubs mochten vanaf 1 mei tot 1 oktober in de avonduren geen herkenbare kleding meer in de binnenstad dragen. Ook gold er een samenscholingsverbod op donderdag-, vrijdag- en zaterdagvond. De maatregel werd afgekondigd omdat leden van clubs als Satudarah en No Surrender steeds vaker betrokken waren bij geweldsincidenten.

Het verbod wordt niet verlengd, want volgens de woordvoerder zijn er nu afspraken gemaakt met de clubs en hebben zij beloofd er zelf op te gaan letten dat hun leden geen herkenbare kleding dragen in de stad. „Wij hebben er vertrouwen in dat dit goed gaat. Zo niet, gaan wij weer in gesprek met de motorclubs”.