899803
Binnenland

Veiligheidsregio peilt onrust Groningen

De veiligheidsregio Groningen houdt dinsdagmiddag na de aardbeving in Ten Boer een extra oogje in het zeil in het getroffen gebied. Ze doen dat op verzoek van de Groningse burgemeester Ruud Vreeman die het zogeheten incidentbestrijdingsplan in werking zette.

Volgens een woordvoerder van de veiligheidsregio wordt vooral gekeken of er maatschappelijke onrust is. Dat is gebruikelijk na een zwaardere beving zoals die van dinsdagmiddag. Ten Boer, dat op zo'n tien kilometer van Groningen ligt, werd getroffen door een aardbeving met een kracht van 2,8 op de schaal van Richter.

De Veiligheidsregio maakt onder meer een analyse van berichten die op sociale media worden geplaatst. Ook is de politie gevraagd om een extra oogje in het zeil te houden. Die had al twee auto's het gebied in gestuurd om te kijken of hulpverlening nodig was. Dat was niet het geval.

Aan de hand van de bevindingen wordt door de Veiligheidsregio een advies aan de burgemeester van Groningen uitgebracht. Zo werd bij een eerdere beving de gemeente Loppersum geadviseerd een informatiebijeenkomst te beleggen.