Nieuws/Buitenland
900291675
Buitenland

Twitter begint vanaf volgende week geschorste gebruikers weer toe te laten

San Francisco - Vanaf volgende week begint sociaalnetwerksite Twitter gebruikers die geschorst werden, weer toe te laten. Dat maakte Elon Musk donderdag bekend op het platform. Uitgezonderd zijn accounts die werden opgedoekt wegens illegale praktijken en „flagrante spam.”

Een dag eerder had Musk op Twitter al de vraag gesteld of hij al dan niet een „algemene amnestie” zou moeten doorvoeren. Ruim 3 miljoen gebruikers vulden de poll in en meer dan 72 procent stemde ’ja’.

„Het volk heeft gesproken”, tweette Musk donderdag. „De amnestie begint volgende week.” Hij sloot zijn tweet af in het Latijn: „Vox populi, Vox Dei.” In het Nederlands is dat: „De stem van het volk [is], de stem van God.” Musk heeft die zinsnede eerder gebruikt, met name als hij zijn plannen en visie over Twitter bespreekt.

Musk nam Twitter eind oktober over. De excentrieke miljardair gaf te kennen dat hij korte metten wil maken met het levenslang verbannen van bepaalde personen op Twitter en dat hij van het sociale medium „een bastion van vrije meningsuiting” wil maken. Eerder maakte Musk onder andere al de Twitter-schorsing van de vorige Amerikaanse president Donald Trump ongedaan.