Nieuws/Binnenland
901084
Binnenland

Boete voor beledigen Marko Vejinovic

ROTTERDAM - In totaal moeten vier jonge Rotterdammers 200 euro boete betalen voor het beledigen van voormalig Feyenoord-speler Marko Vejinovic. Daarnaast moeten ze 140 euro aan de middenvelder betalen voor de opgelopen immateriële schade. Drie andere verdachten werden vrijgesproken wegens gebrek aan bewijs.

In de avond van 30 januari 2016 ging de groep naar het huis van Vejinovic om hem uit te schelden, omdat Feyenoord had verloren. Niet alleen de speler, maar ook zijn vrouw werd voor van alles uitgemaakt. Door deze situatie voelden ze zich genoodzaakt om te verhuizen.

Door het incident werden spelers van Feyenoord extra beveiligd.

Grap

Dat ze eerder kaarten hadden gestuurd naar de familie om excuses te maken, heeft een rol gespeeld in de uitspraak van de rechter, die het een ’uit de hand gelopen grap’ noemde. De verdachten hadden diezelfde avond ook een andere vriend bezocht en hetzelfde gedaan, meldt RTV Rijnmond.

Vejinovic is blij met de veroordeling en ziet het als een statement. De voetballer vindt de actie extra vervelend omdat de bedreigingen in privésfeer werden gedaan.