Nieuws/Binnenland

Kennismakingsgesprek Arie Slob met Rutte

Slob telt onderwijsgeld als zegening

Redactie Parlement - Juist nu het zo rumoerig is in het basisonderwijs belooft de beoogd minister voor Onderwijs Arie Slob ’naast’ docenten te zullen gaan staan. Hij zal ze ook ’ruimte geven’ om ’keuzes te maken’, verzekert hij ze.

Slob (ChristenUnie) deed zijn uitspraken, nadat hij zijn kennismakingsgesprek met formateur Rutte achter de rug had.

Het nieuwe kabinet maakt de aankomende tijd honderden miljoenen euro’s vrij voor basisschoolleraren. Toch blijft onder docenten grote ontevredenheid heersen. Ze vrezen dat het bedrag onvoldoende is om de werkdruk te verlagen en hun salaris op te hogen.

Voormalig CU-fractieleider Slob wil nu eerst met de leraren in gesprek, maar nóg meer poen lijkt niet voor ze in het vat te zitten. „Als ik ernaar kijk, zie ik dat er veel geld voor de wordt vrijgemaakt”, benadrukt Slob. „Mijn inzet is, dat het zichtbaar voor ze wordt waaraan het geld wordt besteed. Dat verdienen ze ook.”

De CU-politicus zegt veel waardering voor docenten te hebben. „Er zijn in het onderwijs ontzettend veel mensen heel hard aan het werk. Ze voelen zich best wel eens alleen. Ik vind het heel mooi om ze ruimte te geven om keuzes te maken en naast ze te gaan staan.”

Formateur Rutte ontvang vandaag opnieuw een aantal kandidaat-bewindslieden voor zijn nieuwe kabinet. Arie Slob trapte vanochtend af. In totaal komen er vandaag negen. Het is de bedoeling dat de nieuwe ploeg donderdag beëdigd wordt door koning Willem-Alexander.

Lees meer over