Nieuws/Opmerkelijk
903092
Opmerkelijk

Glimmende automobilist draagt alleen slipje

Naakte ’vaseline-bestuurder’ begeeft zich op glad ijs

Niet de man uit het verhaal.

Niet de man uit het verhaal.

OKLAHOMA - Een 54-jarige man is door de politie van Oklahoma aangehouden, omdat hij zijn wagen praktisch naakt aan het besturen was. Hij droeg alleen een slipje. Dat bleek nog niet alles te zijn: de automobilist was van top tot teen ingesmeerd met een dikke laag vaseline, waardoor hij zijn stuur nauwelijks nog vast kon houden.

Niet de man uit het verhaal.

Niet de man uit het verhaal.

John Wayne Kellerman, zoals de man heet, werd in eerste instantie aangehouden omdat hij te hard reed, meldt een lokale sheriff tegen Enid News. Pas toen de agent eens goed keek en zag dat de bestuurder - ingesmeerd met vaseline en bijna helemaal naakt - zo de politieman te woord stond, werd duidelijk dat het niet ging om gewoon een notoire hardrijder.

„Hij had alleen een piepkleine slipje aan en glom als een spiegel, omdat hij zich bijna helemaal had bedekt met vaseline. Op de passagiersstoel stond een bijna leeg potje en er lag een opengeslagen pornoblaadje”, aldus de politie.

Kellerman werd naar verluidt behoorlijk zenuwachtig toen hij door de agent werd aangesproken op zijn merkwaardige voorkomen. Alsof het nog niet erg genoeg was, gaf hij de politieman per ongeluk ook nog een hand. Gelukkig had hij nog een doekje over voor de agent om ook dit weer schoon te vegen.

De zalvende woorden van de politieagent mochten niet baten: de man werd aangeklaagd voor masturberen tijdens het roekeloos besturen van een voertuig. In het officiële rapport staat ook nog eens dat de stoelen in de wagen té vet waren om aangeraakt te worden. Sowieso bleek er met Kellerman na zijn aanhouding van alles aan de hand. Zijn rijbewijs was al sinds 1985 ingenomen, wegens meerdere verkeersovertredingen. Daarnaast bleek hij al 27 jaar in de gevangenis te hebben gezeten voor onder meer huiselijk geweld, autodiefstallen, inbraken en het bezitten van verdovende middelen.