Nieuws
903158011
Nieuws

Cijfers Verbond van Verzekeraars:

’Bedrijven zitten vaker achter fraude met auto- en reisverzekeringen’

DEN HAAG (ANP) - Het aantal bedrijven dat probeerde te frauderen met verzekeringen nam vorig jaar met bijna 40 procent toe. Dat meldt het Verbond van Verzekeraars op basis van de jaarcijfers van het eigen Centrum Bestrijding Verzekeringscriminaliteit (CBV).

Vorig jaar werden circa 13.000 gevallen van fraude ontdekt door verzekeraars, waarmee ze naar eigen zeggen voorkwamen dat een bedrag van ruim 88 miljoen euro onterecht werd uitgekeerd. De meeste fraudeonderzoeken hadden betrekking op motorrijtuigverzekeringen, zoals de autoverzekering.

Ook voor woonverzekeringen en reisverzekeringen werden veel fraudeonderzoeken gemeld. Dan gaat het bijvoorbeeld om het groter maken van daadwerkelijke schadebedragen, dubbel claimen, vervalsing van bewijsstukken zoals facturen én het afsluiten van polissen onder een valse identiteit om daarna een claim in te dienen.

Algemeen directeur van het Verbond van Verzekeraars Richard Weurding stelt dat het voor iedereen van belang is dat verzekeraars fraude opsporen. „Daarmee worden premiestijgingen als gevolg van ongewenst gedrag voor de consument en bedrijven voorkomen.”

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop