Nieuws/Binnenland
903890
Binnenland

Weer tbs'er ontsnapt tijdens verlof

Opnieuw is een tbs'er ontsnapt uit kliniek de Rooyse Wissel in Oostrum (gemeente Venray). De man nam afgelopen donderdag de benen tijdens een begeleid verlof.

Naar de man wordt sindsdien gezocht.

„Er is een opsporingsonderzoek ingesteld naar de tbs'er die zich donderdag heeft onttrokken aan een begeleid verlof”, aldus een woordvoerder van het landelijk parket. Over de identiteit van de man kon hij niets zeggen. „Hij zit uiteraard niet zonder reden in een kliniek. De man mocht wel met begeleid verlof, maar hij is natuurlijk niet helemaal ongevaarlijk.”

Poging tot doodslag

Volgens het tv-programma Dit is de Dag Onderzoek (EO) dat het nieuws over de nieuwe ontsnapping naar buiten bracht, gaat het om Hans van B. die veroordeeld zou zijn voor een poging tot doodslag.

Medio augustus hield de politie in Maarssen een 44-jarige tbs'er aan die al 2 weken onvindbaar was nadat hij niet was teruggekeerd van verlof. Een vrouw zag hem in een HEMA-filiaal en herkende de man van een oproep in het tv-programma Opsporing Verzocht. Ook hij woont in De Rooyse Wissel.

Eerder deze maand werd het verlof van een andere tbs'er ingetrokken nadat een therapeut had ontdekt dat de man de kliniek had verlaten zonder de benodigde handtekening. Ook werd hij in de kliniek onder verscherpt toezicht gesteld. De PVV in de Tweede Kamer had staatssecretaris Fred Teeven (Veiligheid en Justitie) over de kwestie om opheldering gevraagd.