Nieuws/Binnenland
903932
Binnenland

Fietsinfarct door politiecontrole

Veel Utrechters die dinsdagochtend dachten even snel de fiets te pakken naar werk of school kwamen bedrogen uit. Op een kruispunt bij de Maliebaan had de politie besloten om een zogeheten roodlichtcontrole uit te voeren. Dat zorgde voor een waar fietsinfarct.

Het kruispunt zorgt al langer voor irritatie, omdat het voor fietsers vaak totaal onduidelijk is waarom ze staan te wachten. Het voetgangerslicht in dezelfde richting is wel gewoon groen, terwijl de fietsers nog tegen een rood licht aankijken.

Twee weken geleden controleerde de politie op hetzelfde punt ook al. Het aantal bekeuringen dat toen is uitgeschreven beviel kennelijk, want stonden ze toen nog maar aan één kant van de weg, vanochtend hadden agenten zich aan beide zijden opgesteld.

Het zorgde voor lange rijen fietsers voor de verkeerslichten. Op de Nachtegaalstraat liep de rij wachtenden zelfs op tot ruim honderd meter. Mensen konden slechts mondjesmaat en in kleine groepjes het kruispunt oversteken.

Veel fietsers reageerden boos op de controle, meldt De Utrechtse Internet Courant. ,,Er moet wat gedaan worden aan de verkeerssituatie. Onzin dat hier boetes worden uitgeschreven”, zo brieste iemand. De agenten ter plaatse bleven volhouden dat ze er stonden voor de verkeersveiligheid. Tientallen mensen zijn op de bon geslingerd.