Nieuws/Binnenland
903995
Binnenland

Nederlandse verkrachter opgedoken op Malta

De Nederlander Johan S., die in 2010 in Den Haag werd veroordeeld voor een paar verkrachtingen, is opnieuw in opspraak.

Hij stond maandag terecht in Malta. Een vrouw uit dat land zegt dat S. haar meerdere keren heeft verkracht tijdens een periode van 2 maanden. Ook zou hij haar 25.000 euro hebben afgetroggeld.

Dat meldden media uit het land in de Middellandse Zee. De Maltese advocaten van S. (33) ontkennen. Ze zeggen dat de vrouw een relatie had met S. en dat ze had ingestemd met de seks. De zaak gaat op 8 oktober verder.

S. werd de 'valiumverkrachter' genoemd, omdat hij zijn slachtoffers zou hebben bedwelmd met valium, voordat hij zich aan hen vergreep. Dat zou hij in 2006 hebben gedaan. Het Openbaar Ministerie verstuurde dat jaar een opsporingsbericht, waarin S. met naam en toenaam werd genoemd. Ook toonde justitie zijn foto. Het bericht werd ook naar andere landen gestuurd, omdat hij mogelijk het land uit was gevlucht. S. werd enkele maanden later opgepakt in Brazilië en uitgeleverd aan Nederland.

De rechtbank in Den Haag veroordeelde hem tot 10 jaar celstraf. In hoger beroep werd dat verlaagd naar 5 jaar en 8 maanden, omdat het gerechtshof niet alle verdenkingen bewezen achtte.