Nieuws/Binnenland
904536000
Binnenland

De Bombardier haalt 850 km/u

Taghi in zakenjet naar Nederland

Amsterdam - Ridouan Taghi, die vandaag jarig is, is in een Bombardier Challenger 604 vanuit Dubai naar Eindhoven gevlogen. Dat ging via een tussenstop op Boekarest. Het vliegtuig waarin hij, nog volledig beduusd van zijn arrestatie, werd vervoerd, was een ’super midsize jet’ die vooral voor zakenlieden bedoeld is.

Het toestel heeft plaats voor negen tot negentien passagiers. De Bombardier haalt een kruissnelheid van 850 km/u bij een bereik van 7500 kilometer.

Bekijk hieronder het interieur en beluister de berichten vanuit de verkeerstoren als Taghi landt.

Het criminele kopstuk werd na zijn vlucht naar de Extra Beveiligde Inrichting (EBI) in Vught gebracht, waar advocaat Inez Weski hem gisteren heeft bezocht. Ze was tweeënhalf uur binnen, maar wilde niets zeggen over hun gesprek.

Op zijn eerste dag terug in Nederland is Taghi meteen gehoord door de rechter-commissaris. In de EBI zijn er zeer forse veiligheidsmaatregelen genomen. Advocaat Gerald Roethof, die vanochtend een cliënt sprak in de gevangenis, verbaast zich erover, vertelde hij in gesprek met De Telegraaf.

Commotie

De EBI is sowieso een zwaar beveiligde gevangenis en wordt gezien als het ’Alcatraz van Lage Landen’. Overigens was er gisteren tumult rond de vlucht van Taghi naar Nederland; zijn advocaat Inez Weski vond dat onrechtmatig en sprak van ’ontvoering’, minister Grapperhaus reageerde dat de regels wel degelijk waren gevolgd.