Nieuws

'Klanten Vakantieveilingen.nl gedupeerd'  

Vakantieveilingen.nl houdt zich niet aan de verkoopregels. Volgens ConsumentenClaim voldoet de 'koop-nu-knop' op de website niet aan de wettelijke eisen. Bezoekers van Vakantieveilingen.nl zitten na het - al dan niet per ongeluk - aanklikken van de knop direct aan de koop vast. De wettelijk verplichte waarschuwingen ontbreken, aldus de belangenbehartiger.  

"Een cliënt van ons klikte op Vakantieveilingen.nl op de knop om meer informatie op te vragen over de aankoop van een weekendje Parijs. Na het klikken op de knop kreeg ze direct een email met een aankoopbevestiging. Terugdraaien van de transactie was niet meer mogelijk", stelt directeur Stef Smit van ConsumentenClaim. "De koop-nu-knop op de site is bovendien voorzien van een winkelwagen. Je verwacht dan niet dat je meteen al aan de koop vastzit.”

Volgens Smit worden klachten van gedupeerden door de klantenservice van Vakantieveilingen.nl ten onrechte afgewezen. Hij overweegt om namens gedupeerde klanten een rechtszaak tegen de vakantiesite te beginnen en schadevergoeding te eisen.

ConsumentenClaim is bekend van juridische acties tegen onder meer Aegon, ASR en Fortis (Ageas). De belangenbehartiger werkt op basis van het principe 'no cure, no pay'.