Nieuws/Binnenland
905427
Binnenland

Ander ongeval echter reden bankroet

’Aannemer kraanongeluk Alphen failliet’

ALPHEN AAN DEN RIJN - De aannemer van het kraanongeluk in Alpen aan den Rijn, BSB Staalbouw, is bankroet. Het bedrijf werd maandag door de rechtbank failliet verklaard, meldt Omroep West. Hierdoor verliezen 60 werknemers hun baan.

In 2015 was BSB betrokken bij het kraanongeluk met de Koningin Julianabrug. Door de crash werden vier huizen verpletterd. Niemand raakte gewond.

Echter, het kraanongeluk in Alphen is níet de reden van het failissement. Op 8 september van dit jaar vond er een dodelijk ongeval plaats, toen bij een renovatie van een sluis in Driel een duiker om het leven kwam. Directeur Jan Pesie zegt tegen Omroep Friesland dat dát het bedrijf de kop heeft gekost.

„Daardoor liepen de werkzaamheden drie weken vertraging op. Dat zorgde voor 1,5 miljoen euro extra kosten voor ons, die we niet op iemand konden verhalen. Daardoor konden we het financieel niet redden.”

Volg het laatste nieuws via onze Whatsapp lijn. Zet 06-13650952 in je telefoon en stuur via whatsapp het bericht met alleen de twee woorden: Nieuws Aan. Je krijgt dan een paar keer per dag het nieuws dat je moet en wilt weten.