Nieuws/Binnenland
906671
Binnenland

Man laat oog tatoeëren

Een man die in zijn kindertijd ernstig oogletsel opliep heeft een tatoeage laten zetten op zijn oogbol. Terwijl hij gewoon wakker was..

William Watson uit New York liep schade op aan zijn oog toen hij als kind in zijn gezicht werd geraakt met een bal. Door het onhandige voorval was de iris van zijn linkeroog permanent wit en troebel van kleur.

Druifje

Watson was helemaal klaar met de vreemde blikken van mensen op straat en besloot de ongewone tattoo te laten zetten. De cosmetische ingreep verbetert de toestand van het beschadigde oog niet, maar door de ingespoten inkt ziet het oog van de man er wel weer normaal uit.

Voordat de tattoo werd gezet zei Watson: "Het zal een grote verandering zijn. Dan kan ik mensen in de ogen kijken, zonder dat het er vreemd uitziet."

Om ervoor te zorgen dat de procedure nauwkeurig werd uitgevoerd, oefende de tatoeëerder eerst een paar keer op een druifje.

Het oog van Watson werd lokaal verdoofd en vervolgens geïnjecteerd met de inkt. Hoe pijnlijk het ook klinkt, volgens Watson viel het allemaal best mee."Het voelde alsof iemand licht over mijn oog wreef, dat was het. Het ging zo snel, bizar."

Een paar weken na de ingreep lijken de pupillen van de man identiek. Watson: "Ik voel me een stuk lekkerder in mijn vel".