Nieuws
906675
Nieuws

Richtprijzen nieuwe Ford Mustang

Met dank aan de viercilinder 2.3 EcoBoostmotor wordt de nieuwe Ford Mustang nog enigszins betaalbaar in Nederland. De instapprijs van de 5.0 V8 ligt twee maal zo hoog!

Prijsverschil

Officiële prijzen zijn er nog niet. De fabrikant is momenteel nog druk aan het rekenen. De verwachting is dat de voordeligste versie rond de 55 mille zal gaan kosten. De 5.0 V8 moet voor minder dan 110.000 euro in de showroom verschijnen. Even ter vergelijking, voor België wordt een instapprijs van 35 mille genoemd, terwijl de V8 daar rond de 40 mille zal gaan kosten... In de Verenigde Staten bedraagt de meerprijs voor de achtpitter 7.000 dollar. Het grote prijsverschil tussen de vier- en achtcilinder in Nederland is te wijten aan de belastingheffing op basis van de co2-uitstoot. Overal in Europa, waar meer Mustangs V8 dan in Nederland zullen worden verkocht, kent de V8-versie een geringe meerprijs.

Aanpassingen

De Mustang verschijnt halverwege 2015 bij de Nederlandse dealer, een dik half jaar na de lancering op de Amerikaanse markt.  De versie voor Europa is de Amerikaanse Performance-uitvoering, aangekleed met onder andere navigatiesysteem en lederen bekleding. Sportieve Recaro-stoelen zijn een optie. Speciaal voor de Europese markt heeft Ford enkele aanpassingen aan het model moeten doorvoeren om de Pony Car te kunnen homologeren. Zo zijn de rode clignoteurs achter verboden, is er geen toestemming voor de drie strips van de dagrijverlichting in de koplamp en moeten de clignoteurs gelijktijdig knipperen. Ook de motorkap van de GT is herzien voor Europa.

Rechtsgestuurd

Ford gaat de Mustang voor de eerste maal ook buiten Noord-Amerika leveren. Er komen 160 verkooplanden bij. Bovendien maakt Ford voor het eerst een rechtsgestuurde versie. In Europa zullen de meeste exemplaren naar Groot-Brittannië en Duitsland gaan, gevolgd door Zwitserland. De officiële prijzen zullen in november bekend worden gemaakt. De tarieven van de Cabriolet volgen wellicht nog later.