Nieuws/Binnenland
906743
Binnenland

Make-over voor downloadwinkel Steam

Valve heeft diens populaire downloadwinkel Steam voor het eerst in jaren een flinke make-over gegeven. Het bedrijf doet dit om het voor gebruikers overzichtelijker te houden welke games er te koop zijn en welke bij ze passen.

Een dergelijke make-over was nodig, omdat Steam inmiddels meer dan 3700 downloadbare games telt. Veel gamers klaagden de afgelopen tijd dat ze door de bomen het bos niet meer zagen. Er zijn ondertussen meer dan 100 miljoen actieve Steam-gebruikers.

Dankzij de Steam Discovery Update is het voor gebruikers nu mogelijk om aan te geven in wat voor soort genres ze geïnteresseerd zijn, waarna ze automatisch op de hoogte worden gebracht van interessante titels. Tevens kun je met de Steam Discovery Queue door nieuwe games bladeren en direct aangeven of je er meer van wilt zien of juist helemaal niet, als een soort Tindr voor games.

Ook nieuw is het curatorensysteem, waarbij gebruikers aanbevelingen van gamesites, YouTube-persoonlijkheden of wiens mening ze ook maar hoog hebben zitten kunnen volgen. Daarmee hoopt Valve de titels die je aanspreken nog duidelijker naar voren te brengen.

Uiteindelijk is het zo dat de Steam Store niet langer voor iedereen gelijk is. Door in te loggen op Steam zijn nu allerlei persoonlijke aanpassingen te maken, waardoor het aanbod van de downloadwinkel beter past bij de vraag van de individuele consument.