Nieuws/Binnenland
906778
Binnenland

British Museum wordt nagemaakt in Minecraft

De organisatie van het British Museum wil het hele museum met al diens tentoonstellingen laten nabouwen in Minecraft. Om dat mogelijk te maken wordt de hulp ingeschakeld van de gamescommunity.

Het British Museum is daarvoor actief aan het scouten naar getalenteerde Minecraft-bouwers, zo schrijft de BBC. Men hoopt daarmee het museum aantrekkelijker te maken voor een jonge doelgroep.

Als eerste is de Great Court aan de beurt. Deze eerste fase moet al op 16 oktober klaar zijn, wanneer er een publiek debat plaatsvindt over kunst in dit digitale tijdperk. Daarna wordt de rest gebouwd. De vrijwilligers krijgen niet betaald, maar het British Museum bekostigt wel zelf de server.

Het museum moet overigens wel oppassen met de bevoegdheden die ze de digitale bezoekers meegeven tijdens hun bezoek. Zo gaf de Deense overheid eerder opdracht om heel Denemarken na te maken in Minecraft. Dat bleek uiteindelijk één van de grootste Minecraft-creaties ooit... tot spelers er met dynamietwagens naar binnen renden, steden opbliezen en enorme Amerikaanse vlaggen in het puin achterlieten.