Nieuws/Binnenland
906812
Binnenland

MILIEU

Tweede opruimactie Vinkeveen

Zaterdag 27 september zal voor de tweede keer een grote opruimactie op de Vinkeveense Plassen worden georganiseerd. Bewoners, passanten en recreanten worden opgeroepen om op die dag mee te helpen het gebied schoon te maken.

Vorig jaar werd de opruimactie op de Vinkeveense Plassen voor het eerst gehouden op initiatief van Cor Mastwijk. Deze fotograaf en natuurliefhebber ergerde zich aan het vele zwerfvuil en besloot niet te wachten tot de overheid het ging opruimen. Hij maakte een leuk programma, zocht medestanders en haalde met vijftig vrijwilligers en vele duikers ruim 10 ton vuil uit de Plassen. Daaronder bankstellen, wasmachines, fietsen en brandblussers.

Op zaterdag 27 september zal de Grote Schoonmaakactie Vinkeveense Plassen voor de tweede keer plaatsvinden. Het gebied wordt dan weer eens goed opgeruimd. Niet door een overheidsinstantie of een milieubeweging maar door de gebruikers en genieters van en op de Plassen.

Deze site geeft meer informatie. Deelname is gratis en er wordt door de organisatie en de lokale horeca voor koffie en een lunch gezorgd. Samen zorgen de deelnemers voor het avondeten. Het is mogelijk om de eigen boot mee te nemen voor de opruimwerkzaamheden, maar ook opruimers zonder boot zijn welkom.

Rond de actie is een programma met muziek en eten.

PROGRAMMA09.30 uur Eiland 1 - Inloop koffie met lekkers 10.15 uur Eiland 1 - Opening met instructies en toespraak10.30 uur Het water op12.30 uur Eiland 4 - Lunch op 13.30 uur Nieuwe instructies en het water op15.30 uur Eiland 4 - Vuil inleveren16.00 uur Eiland 4 - Groepsfoto17.00 uur Eiland 1 - Start BBQ17.30 uur Eiland 1 - Muzikaal optreden18.15 uur Eiland 1 - Prijsuitreiking18.30 uur Eiland 1 - Dessert