Nieuws/Binnenland
906817
Binnenland

Tip

Overnachting in Soho duurst

Zin in een stedentrip Londen deze herfst en wil je het een beetje betaalbaar houden? Vermijd dan maar Soho. De trendy wijk, bekend om haar nachtleven, is de duurste plek om te verblijven voor toeristen.

In een onderzoek werden twintig verschillende Londense wijken en hun verblijfskosten met elkaar vergeleken in de maand oktober.

In Soho - populair bij shoppers door straten als Oxford Street en Regent Street, Charing Cross Road en Shaftesbury Avenue - betalen toeristen voor de goedkoopste tweepersoonskamer gemiddeld 278 euro (£219) per nacht.

In Soho vind je ook attracties als Piccadilly Circus, Carnaby Street, West End, en het luxe warenhuis Liberty London.

Knightsbridge en Mayfair staan respectievelijk op de tweede en derde plaats, met prijzen als 274 euro en 272 euro per nacht.

Voor degenen die op zoek zijn naar een goedkope accomodatie is Paddington een aanrader. Met een gemiddelde 127 euro per nacht kun je daar voor een 'koopje' terecht in een prima hotel.

Mocht je nog minder willen uitgeven aan je overnachting, zoek dan een hotel buiten het centrum. In het gebied rondom Heathrow Airport, dat een goede verbinding heeft met centraal Londen via de Piccadilly line,  worden kamers aangeboden voor zo'n 76 euro per nacht.

Bron: The Daily Mail