Nieuws/Binnenland
906825
Binnenland

Ministerie 'tipte' Staatsloterij over inval

Het ministerie van Financiën heeft de Staatsloterij per ongeluk getipt over een aanstaande inval van de Kansspelautoriteit. Het ministerie belde over het onderzoek in de veronderstelling dat de Staatsloterij hier al van op de hoogte was.

Dat zegt een woordvoerder van Financiën in De Volkskrant. Door de onbewuste tip vond een gesprek tussen de Kansspelautoriteit en de Staatsloterij over het onderzoek eerder plaats dan gepland.

Onregelmatigheden

Het onderzoek betreft „de beveiliging van bestanden en systemen rondom het trekkingsproces” van de Staatsloterij, zo berichtte De Volkskrant zaterdag. Aanleiding zijn „een rapport van de Staatsloterij en informatie van buitenaf.” Daaruit zou blijken dat diverse trekkingen niet volgens de regels zijn verlopen.

De Volkskrant vermoedt een link tussen de onregelmatigheden rond de trekkingen en een rapport over mogelijke beveiligingslekken bij het Griekse bedrijf Intralot, dat de systemen van de Staatsloterij beheert. De Staatsloterij noemt die beschuldiging 'volkomen onterecht'.