Nieuws
906848
Nieuws

Tankstation gebruikt digitale schandpaal

Tankstation De Fluun in Didam heeft een goede manier gevonden om benzinedieven aan te pakken: de digitale schandpaal. Mensen die tanken en vervolgens wegrijden zonder te betalen, worden op de Facebookpagina van het tankstation gezet.

En dat werkt buitengewoon goed, zo zegt eigenaar Gerrit Heuff tegen Omroep Gelderland: ,,Vorige week ontvingen we nog een betaling van iemand die we op internet plaatsten. Daarna halen we de film er wel meteen af." Heuff benadrukt dat hij alle informatie die hij binnenkrijgt over de benzinedieven, doorspeelt aan de politie.

Heuff mag de filmpjes online zetten, bevestigt de politie aan Omroep Gelderland, al zouden ze het liever zelf doen, zo zegt een woordvoerder. ,,Dan kunnen wij het filmpje meteen verwijderen nadat het op onze site heeft gestaan. Via andere platformen gaat dat vaak wat moeilijker."

Smaad

Dat benzinedieven een aanklacht in gaan dienen tegen Heuff wegens smaad is niet iets waar hij zich zorgen over maakt: ,,Ik waarschuw doorrijders overduidelijk met posters bij mijn tankstation. Wanneer er niet betaald wordt, komt de doorrijder op internet. Ik daag doorrijders graag uit om met juridische stappen te komen. Nogmaals: ik ben daar niet bang voor."