Nieuws
906856
Nieuws

Citroen toont C1 Urban Ride Concept in Parijs

Citroën heeft een nieuwe C1 iets stoerder gemaakt en noemt het resultaat de C1 Urban Ride Concept. Dit prototype zal tijdens de autoshow in Parijs begin oktober voor het eerst aan het publiek getoond worden.

De concept car staat iets hoger (1,5 cm) op zijn wielen. Om deze extra bodemvrijheid verder te benadrukken is de Urban Ride voorzien van kunststof onderdelen aan de rand van de wielkasten. Die stukken lopen door langs de sideskirts en ook de voor- en achterbumper zijn uitgevoerd in het zwart, wat zorgt voor een offroad-uiterlijk. Daar dragen ook de bodemplaatbeschermers aan de voor- en achterzijde aan bij. De uitlaten zijn opvallend genoeg naar de zijkant verplaatst en komen nu voor de achterwielen uit.

Kleur

De Citroën is uitgevoerd in een felle kleur geel, waardoor hij lekker opvalt. De A-stijlen zijn zwart en de randen van het dak grijs. Dit grijs komt overeen met de kleur van het stoffen schuifdak. Citroën toont een variant met en eentje zonder een schuifdak.

Rocks

Deze Urban Ride Concept lijkt veel op de behandeling die Opel de Adam heeft gegeven met de Adam Rocks. Het zal dan ook geen toeval zijn dat deze Citroën wordt gepresenteerd op het moment dat Duitse concurrent zijn marktdebuut beleeft. Of deze C1 Urban Ride Concept ook in productie gaat, is nog niet zeker. Bezoekers van de autoshow in Parijs kunnen op een terminal bij de auto zelf aangeven of het model in de showroom moet verschijnen.