Nieuws/Binnenland
906875
Binnenland

Dark Souls 2-DLC uitgesteld

De derde en vermoedelijk laatste downloadbare uitbreiding voor Dark Souls 2 is een week uitgesteld. Bandai Namco laat weten dat Crown of the Ivory King vanaf 30 september (pc) en 1 oktober (Xbox 360, PlayStation 3) te downloaden is.

Volgens de uitgever is er meer tijd nodig om de content te polijsten. Voorlopers Crown of the Sunken King en Crown of the Old Iron King kwamen wel op tijd uit.

In de derde uitbreiding trekken spelers op onderzoek uit in een besneeuwd landschap, na een ondergrondse stad en een vurige toren te hebben verkend in de voorgaande DLC. In het nieuwe gebied trotseren ze nieuwe vijanden en eindbazen, en vinden ze allerhande nieuwe uitrusting.

In Dark Souls bouwen spelers hun eigen karakters en meten ze een eigen speelstijl aan door bijvoorbeeld te focussen op zwaarden of juist magie. De serie is voornamelijk bekend door zijn torenhoge moeiilijkheidsgraad: iedere stap kan je laatste zijn en als je niet oppast, verlies je veel zielen die je nodig hebt om je persnoage sterker te maken.