Nieuws/Binnenland
906876
Binnenland

Slachtoffer liquidatie mogelijk verwisseld

De man die juli jongstleden is doodgeschoten in de Amsterdamse Conradstraat, was niet het beoogde doelwit van de liquidatie. De verantwoordelijke criminelen hebben zo goed als zeker een fout gemaakt.

Dat vermoeden heeft hoofdcommissaris Pieter Jaap Aalbersberg uitgesproken in een interview met de Amsterdamse stadszender AT5. ,,Hij was tot zijn dood geen bekende van ons. We hebben hem op geen enkele manier kunnen linken aan de liquidatiegolf. Bovendien had hij geen zakelijke of relationele conflicten." Aalbersberg denkt dat het slachtoffer voor iemand anders is aangezien. Mogelijk reed hij in hetzelfde type auto als het beoogde doelwit.

Eggermont werd op een zondagochtend in zijn auto met meerdere kogels geliquideerd. Politie en justitie gaan ervan uit dat de moord verband houdt met een reeks liquidaties in de Amsterdamse onderwereld, maar dat de 30-jarige Amsterdammer niet het beoogde doelwit was.

Voor de moord is tot nog toe niemand gearresteerd. Voor de gouden tip die leidt tot oplossing van de zaak heeft justitie een beloning van 15.000 euro uitgeloofd.

Het programma Opsporing Verzocht op NPO1 besteedt dinsdagavond aandacht aan de zaak.