Nieuws
906882
Nieuws

Toekomst streamingdienst Beats Music onzeker

Sinds de overname van Beats Music door Apple is het stil rond de dienst van topmannen Jimmy Iovine en Dr. Dre. Gisteren meldde TechCrunch dat Apple de streamingdienst gaat stopzetten. Apple ontkent dat, al laat het wel weten dat er veranderingen op stapel staan. Mogelijk dat de Beats Music naam verdwijnt.

Medewerkers van Apple en Beats hebben TechCruch verteld dat de stekker uit Beats Music wordt getrokken. Wanneer dit gaat gebeuren konden ze nog niet zeggen, ook niet wat Apple’s plannen met streaming muziek zijn.

Als antwoord op het artikel van TechCrunch meldt Re/Code op basis van bronnen bij Apple dat de Beats Music streamingdienst zeker niet gaat verdwijnen. Wel lijkt het er op dat de naam verloren gaat en op gaat in Apple’s eigen iTunes merk.

Apple betaalde ruim $3 miljard voor Beats Electronics van rapper Dr. Dre en platenmagnaat Jimmy Iovine. De motivatie achter de aankoop is echter nog altijd niet helemaal duidelijk. Mogelijk dat Apple wil profiteren van de contacten in de muziekwereld van de twee topmannen die inmiddels in dienst zijn bij het technologiebedrijf in Cupertino.

Binnen de markt van hoofdtelefoons heeft het merk Beats in korte tijd naam gemaakt. Het aantal gebruikers van Beats Music valt echter in het niet bij die van rivalen als Spotify en Pandora. Ten tijde van de overname afgelopen mei telde de Beats Music dienst slechts een paar honderdduizend abonnees. Ter vergelijking: Spotify telt meer dan 40 miljoen gebruikers, waarvan zo’n tien miljoen betalende.