Nieuws/Binnenland
906891
Binnenland

Almere krijgt helemaal geen schaatscomplex

Er komt definitief geen schaatscomplex in Almere. De organisatie achter de Icedôme heeft dat doorgegeven aan de KNSB, bevestigde een woordvoerder van de schaatsbond maandag. De Icedôme moest het belangrijkste schaatscomplex van Nederland worden, maar raakte die gunning in juni kwijt. De initiatiefnemers kregen de financiën niet rond, naar nu blijkt ook niet voor een 'normaal' schaatscomplex.

In Almere-Poort zou een hagelnieuw complex moeten verrijzen, waar schaatsers, kunstrijders, inline-skaters en shorttrackers optimaal zouden kunnen trainen. De sportbonden hadden het nog te bouwen complex verkozen boven Thialf in Heerenveen en het Transportium in Zoetermeer. Die twee hallen werken samen aan nieuwe plannen.

Bouwbedrijf Van Wijnen, dat bij het project betrokken was, is niet bereikbaar voor commentaar. Bouwbedrijf BAM besloot in juli om zich terug te trekken uit de bouw van de schaatstempel. „Wij hebben bijzonder veel tijd, energie en capaciteit in de ontwikkeling gestoken. Wij zien onvoldoende mogelijkheden om dat zonder steun van NOCNSF nogmaals te doen”, liet een woordvoerder weten. BAM wil niet zeggen hoeveel geld het in de Icedôme had gestoken, maar dat is kwijt „want er is geen project”.

De gemeente Almere heeft kennisgenomen van het besluit. „Binnen onze mogelijkheden hebben we het maximale gedaan om het consortium te helpen. We zagen een grote meerwaarde van de Icedôme voor de stad en de werkgelegenheid”, aldus een woordvoerster.