Nieuws/Binnenland
906895
Binnenland

'SP-fractie volledig achter Emile Roemer'

„Binnen de SP-fractie staan we allemaal achter Emile.” SP-Kamerlid Eric Smaling zei dat dinsdag na een fractievergadering van de SP waarin onder meer het optreden van fractievoorzitter Emile Roemer vorige week bij de algemene beschouwingen werd geëvalueerd.

Roemer kwam daarin niet goed uit de verf. Hij had geen cijfers of concrete plannen paraat toen andere fractievoorzitters hem daarnaar vroegen. Volgens Smaling werden er door de fractieleden „wijze en warme woorden” gesproken in de richting van Roemer en is hij nog steeds de onvolprezen leider van de SP. Ook Roemer sprak van wijze en warme woorden in zijn richting. Smaling gaf wel toe dat het optreden van Roemer beter kon. „De volgende keer gaat het beter.”

Ook Kamerlid Sharon Gesthuizen zegt „geen enkele twijfel” te hebben over Roemer als partijleider. „En we hebben er veel vertrouwen in dat we als team door kunnen.” Over zijn optreden bij de algemene beschouwingen zei ze: „We hadden de cijfers voor de tegenbegroting wel op orde, maar niet op het goede moment.”

Een ander SP-Kamerlid, Jasper van Dijk, sprak van een uitstekend fractieoverleg. „We gaan met volle kracht verder.” Roemer blijft fractievoorzitter, bevestigde Van Dijk.