Nieuws
906896
Nieuws

Nederlander verkoopt geamputeerd been met lamp

Een man uit Spijkenisse heeft zijn geamputeerde been op eBay te koop aangeboden. Hij vraagt tenminste 100.000 euro voor zijn rechterbeen, waar een lamp van gemaakt is.

Leo Bonten (53) kwam twee jaar geleden ten val en brak zijn been. Na een infectie die daarop volgde waren doktoren genoodzaakt het lichaamsdeel van de man te amputeren. In juli werd hij geopereerd. Leo kon echter geen afscheid nemen van zijn been en kwam met het idee om er een lamp van te laten maken. Leo: "Een lamp heeft toch ook een voet?"

Medisch centrum Eramus MC in Rotterdam, waar de man onder het mes ging, weigerde echter mee te werken en het been af te staan. Juridische en medische experts sprongen daarop voor de man in de bres en hij mocht zijn been houden. Ook werd het lichaamsdeel kosteloos geprepareerd.

Lamp

Lampenmaker Willem Schäperkötter werkte twee weken aan de lamp. "Ik ben wel verbaasd. Hij wilde van zijn been een lamp maken omdat hij er geen afscheid van kon nemen," zegt de lampenmaker in het AD. "Ik dacht dat hij het misschien over een paar jaar wilde verkopen, als hij de amputatie volledig heeft verwerkt."

Leo Bonten geeft in zijn advertentie aan al jaren financiële problemen te hebben en om die reden zijn been van de hand te doen. Let op, schrijft hij: 'Het been is 53 jaar lang gebruikt en het is mogelijk dat er littekens te zien zijn.'