Nieuws/Binnenland
906924
Binnenland

Vanaf donderdag rustig herfstweer

Nul graden in Twente

Al was het vannacht uitzonderlijk koud, we gaan opnieuw een periode van rustig nazomerweer tegemoet. Hogedruk breidt zich vanaf donderdag over onze streken uit en brengt tot in de volgende week droog weer met zonnige perioden, soms wat meer bewolking en stijgende maxima naar 20 graden!

Het kwik in het oosten van het land zakte in de nacht van maandag op dinsdag naar 0 graden. Op 1,5 meter hoogte, waar overal ter wereld de luchttemperatuur wordt gemeten, was het 3,8 graden in Twente. In de rest van het land was het 4 tot 5 graden boven nul. Voor deze tijd van het jaar is 10 graden 's nachts normaal.

Het rustige hersftweer met in de nacht en vroege ochtend toenemende kans op mist bereikt ons later op woensdag. Eerst moeten we morgen afrekenen met buien en veel wind door de passage van een storing. Daarna wordt het rustiger, droger en stilaan warmer. Het is de komende dagen en in het weekeinde ideaal weer om erop uit te trekken in de natuur die al vier weken vroeger dan normaal de herfsttinten toont. Dat wordt veroorzaakt door de zachte lente en het relatief warme en later natte zomerweer. Ook vandaag is het droog. In het noorden is er veel zon, in het zuiden is het bewolkter. Het is 17 graden.

In het noorden van Scandinavië is het tijdelijk een stuk kouder en afgelopen nacht vroor het in het noorden van Zweden streng met ruim elf graden onder nul. Er valt ook sneeuw. Later deze week wordt het er minder koud.