Nieuws/Binnenland
906928
Binnenland

PlayStation TV uit in november

Sony maakt bekend dat de gadget PlayStation TV vanaf 14 november verkrijgbaar is in Europa. Het apparaatje gaat voor 99,99 euro over de toonbank en laat je onder meer PlayStation 4-games streamen naar een tweede televisie.

Om dat te doen, sluit je de PlayStation TV via HDMI aan op een tv-toestel. Heeft iemand anders de tv bezet waaraan de PlayStation 4 zit aangesloten, dan is een PlayStation 4-game af te spelen op een andere tv dan degene waarop die spelcomputer aangesloten zit. PlayStation TV doet dat via wifi, dus je hebt wel een sterke draadloze verbinding nodig.

Het apparaat speelt ook 'honderden' PlayStation Vita, PlayStation Portable en PlayStation One-games af op het grote scherm, die je digitaal aankoopt in de PlayStation Store. Vita-cd's zijn er ook fysiek in te stoppen en de games zijn te spelen met DualShock-controllers voor de PlayStation 3 en PlayStation 4.

PlayStation TV lanceert met drie gratis games: Worms Revolution Extreme, Velocity Ultra en OlliOlli. De mini-console heeft 1GB ingebouwd geheugen maar is uit te breiden met grotere geheugenkaarten.

Potentiële kopers moeten er wel rekening mee houden dat niet alle PlayStation Vita-games probleemloos af te spelen zijn, omdat ze functies hebben die niet werken met een standaard controller. Sony heeft daarom een lijst gepubliceerd met alle geschikte games, zodat je kan kijken of je favorieten werken op PlayStation TV.