Nieuws/Binnenland
906933
Binnenland

Wijk Strijen al week zonder straatverlichting

Strijen is het zat. Al een week zit de Vogelbuurt in deze Zuid-Hollandse plaats zonder straatverlichting. Reden voor de gemeente om zelf maar mobiele noodverlichting te plaatsen. De kosten worden verhaald op netbeheerder Stedin.

„Het is ongehoord hoe Strijen en zijn inwoners weer behandeld worden door dit bedrijf. De ene na de andere belofte wordt gedaan, maar de afspraken nakomen, ho maar. Ongelofelijk dit”, aldus een gepikeerde wethouder Wilko van Tilborg maandag.

Monteurs van Stedin zijn volgens de gemeente dagelijks bezig geweest met de storing. Telkens werd gezegd dat de problemen waren opgelost. „Maar even zoveel keren doofden de staatlantaarns rond middernacht.”

De 1650 bewoners in de buurt gaan zich steeds onveiliger voelen, stelt de gemeente verder, hoewel onheil tot nog toe is uitgebleven. De inzet van de zes mobiele noodverlichtingsinstallaties kost enkele duizenden euro's.

Stedin zegt dat het euvel in een nieuw soort tijdklok zit. Rond schemering schakelt die de verlichting aan, maar om 23.30 uur weer uit in plaats van 's ochtends. „We erkennen dat dit vervelend is”, aldus een woordvoerster.

Volgens de netbeheerder is de zaak maandag gerepareerd door een expert die goed bekend is met de nieuwe tijdschakelaar. „We verwachten geen problemen meer, maar staan paraat voor het geval dat.” Stedin gaat ook met de gemeente in overleg.