Nieuws
906939
Nieuws

Schoenmaker Jimmy Choo naar de beurs

De maker van exclusieve damesschoenen Jimmy Choo wil volgende maand naar de beurs in Londen. Dat liet het modehuis, dat vooral bekend is geworden door de serie Sex and the City, dinsdag weten.

Eigenaar JAB Holdings wil een belang van minstens 25 procent verkopen op de beurs. JAB kreeg Jimmy Choo, dat naast hooggehakte pumps en schoenen voor mannen ook handtassen en accessoires maakt, in 2011 voor meer dan 500 miljoen pond (634 miljoen euro) in handen. Het modebedrijf telt wereldwijd meer dan 100 winkels.

Het bedrijf wil eind oktober zijn debuut op de beurs maken. Naar verluidt streeft Jimmy Choo een waardering na van omgerekend 776 miljoen euro.

Miljoenenmerk

De Londense schoenmaker Jimmy Choo werd een miljoenenmerk toen de Britse ondernemer Tamara Mellon er in 1996 een bedrijf omheen bouwde. Choo vertrok in 2001 en 10 jaar later ging ook Mellon weg bij de onderneming.

De opbrengst van de beursgang zal worden gebruikt om verder te groeien in Azië en andere opkomende markten. Jimmy Choo wil jaarlijks 10 tot 15 nieuwe winkels blijven openen. ,,Onze toekomst als beursgenoteerd bedrijf kan onze reputatie alleen maar versterken'', aldus topman Pierre Denis.

De omzet van Jimmy Choo bedroeg vorig jaar 282 miljoen pond, een stijging met 16 procent.