Nieuws/Binnenland
906959
Binnenland

Transparante Nintendo 2DS op komst

Nintendo brengt op 28 november een transparante Nintendo 2DS uit, waarbij je de binnenkant van de handheld kunt zien. Er komt een rode en een blauwe uitvoering uit met respectievelijk Pokémon Omega Ruby en Pokémon Omega Sapphire voorgeïnstalleerd.

Op diezelfde dag komen de games ook los uit. Het zijn remakes van Pokémon Ruby en Sapphire, Game Boy Advance-games uit 2003. Dit keer zijn de spellen helemaal 3D, vergelijkbaar met Pokémon X en Y.

Ook maakt Nintendo bekend dat er vanaf 15 oktober een speciale demo uitkomt, waarbij spelers kans maken een Pokémon te vinden die Mega-geëvolueerd kan worden. Deze is dan later over te zetten naar de volledige games.

De demo komt echter niet uit volgens de gebruikelijke methoden. Vooralsnog is deze probeerversie alleen voor bezoekers van de Firstlook-beurs, die op 11 en 12 oktober in Utrecht wordt gehouden. Daarna is er nog een kans tijdens Nintendo's najaarstour, waarbij de uitgever langs verschillende steden door Nederland trekt met een speciaal evenement. Verschillende Nintendo-games zijn daar dan te proberen.