Nieuws/Binnenland
907011
Binnenland

Uitbreidingen voor Assassin's Creed Unity

Uitgever Ubisoft kondigt de eerste downloadbare uitbreidingen (DLC) aan voor Assassin's Creed Unity. Daartussen zit een opvallende losstaande 2D-game die spelers op avontuur laat gaan langs de Chinese Muur.

Die uitbreiding heet Assassin's Creed Chronicles: China en wordt niet ontwikkeld door Ubisoft maar door Climax Studios, onder meer bekend van Silent Hill: Shattered Memories. Spelers nemen hierin de rol aan van de vrouwelijke huurmoordenares Shao Jun, leerling van Assassin's Creed 2-hoofdrolspeler Ezio.

Daarnaast komt Dead Kings uit, waarin spelers van Parijs afreizen naar de tunnels onder Saint-Denis. De nieuwe setting heeft een horrortintje, waarbij spelers met een lantaarn in de aanslag door de duisternis tasten. Naast puzzels en nieuwe vijanden bevat de uitbreiding ook een nieuw wapen, het guillotinegeweer.

De uitbreidingen maken onderdeel uit van de Season Pass, waarmee je alle content alvast kunt aankopen tegen een gereduceerd tarief. Deze geeft ook toegang tot drie exclusieve missies: De Amerikaanse Gevangene, Dood Door Wetenschap en de Chemische Revolutie. Exclusieve wapens en andere uitrusting maken er ook deel van uit.

Volgens Ubisoft is alle bovengenoemde content vanaf begin 2015 verkrijgbaar. Assassin's Creed Unity zelf lanceert op 13 november voor de pc, PlayStation 4 en Xbox One.