Nieuws

Waylon is gevonden!

Waylon heeft woensdagmiddag op Facebook eindelijk iets van zich laten horen. "Via deze weg wil ik jullie graag laten weten dat ik weer gevonden ben."

Waylon was een dikke week 'vermist'. Bij promotie-concerten en de vele interviews waarvoor hij en Ilse DeLange werden gevraagd, schitterde hij door afwezigheid. Een heuse zoektocht naar de helft van The Common Linnets werd gestart. "Maar er is niet zoveel aan de hand, anders dan men doet vermoeden", schrijft de zanger.

Geruchten gingen de ronde dat Waylon uit de groep was gestapt. Maar hij legt uit: "We hebben, voor de gelegenheid, besloten onze krachten te bundelen in onze liefde voor country- en Americana muziek. The Common Linnets is echter een project van Ilse DeLange. Zij heeft het bedacht en het is ook altijd duidelijk geweest dat dit in een wisselende samenstelling zou zijn."

Eigen album

Waylon schrijft dat het succes van het Eurovisie Songfestival hem en Ilse heeft overvallen. "Het maakt dat je opnieuw moet gaan kijken naar gemaakte afspraken. Voor mij lagen en liggen er een hoop verplichtingen de komende periode met het uitkomen van mijn nieuwe album Heaven after Midnight in september. Een album dat ik vorig jaar heb opgenomen en zelf heb gefinancierd. Een belangrijk en persoonlijk album."

Dat album heeft voor Waylon nu de prioriteit. "Ik heb dit album al een keer eerder uitgesteld vanwege het songfestival. Om mijn agenda nu om te gooien voor de volledige buitenlandpromotie van The Common Linnets heeft voor mij dus meer consequenties dan voor Ilse. Ik moet mij dan voor langere tijd gaan vrijmaken en verbinden aan het duo The Common Linnets, misschien wel voor een jaar of langer, zeker als ook Amerika in the picture komt. Ik hoop dat jullie begrijpen dat dit keuzes zijn die ik niet zomaar kan nemen en ook niet alleen."

Emotioneel commitment

"Ik had me wel voor langere tijd aan The Common Linnets kunnen en willen verbinden, als dit in het buitenland op basis van creatieve gelijkwaardigheid zou gebeuren. Ilse en ik hebben daar lang over gesproken, maar zijn er nog niet uitgekomen. Dat heeft niets met geld te maken, maar met een emotioneel commitment van twee mensen aan een duo in een vaste samenstelling, waarbij we onze solo-carrieres voorlopig in de koelkast zouden zetten."

De zanger, die met Ilse tweede werd op het Eurovisie Songfestival, besluit: "Ilse is vrij om met The Common Linnets, zoals zij het in eerste instantie bedoeld heeft, vanuit een wisselende samenstelling te gaan toeren.Uiteraard smaakte het internationale succes heerlijk en was het goed werken met Ilse en haar band. Tenslotte zijn Jake, JB, Rob en Matthew fantastische muzikanten en tekstschrijvers! Ik kijk dan ook uit naar Tuckerville op 21 juni, de plek waar we elkaar, ook Ilse en ik, weer gaan zien."