Nieuws/Binnenland
907970643
Binnenland

Alle coronavaccinatielocaties zetten vanaf maandag stempel in gele boekje

Amsterdam - GGD'en gaan vanaf maandag de coronaprikken met een stempel in de gele inentingsboekjes zetten van de gevaccineerden die daar bij de priklocatie om vragen. Veel GGD'en deden dat al, maar nog niet allemaal. Aangeraden wordt de registratiekaart van de prikken bij het boekje te houden, meldt de GGD op Twitter.

Het vaccinatieboekje van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) is al jaren in omloop en wordt vooral gebruikt door mensen die veel reizen. Bepaalde landen eisen ook prikken tegen bepaalde ziekten en die kunnen met het boekje worden aangetoond.

SDU

Op Twitter regent het vragen van gebruikers die willen weten of de stempel met terugwerkende kracht gezet gaat worden. Ook zijn veel mensen benieuwd hoe het zit voor mensen die een prikafspraak hebben ingepland vóór maandag.

De drukkerij van de gele boekjes, SDU, wordt sinds het bericht van de GGD op Twitter vaak genoemd. Mensen die een geel boekje willen bestellen stuiten op problemen op de website en kunnen het boekje niet bestellen.