Nieuws/Binnenland
908250429
Binnenland

Twee Nederlandse doden bij zwaar ongeluk in Spanje

Screenshot Cuatro al dia

Screenshot Cuatro al dia

El Campello - Bij een ernstig auto-ongeluk op de snelweg in de buurt van het Spaanse Alicante zijn twee Nederlanders om het leven gekomen. Het gaat om een 61-jarige man en zijn 22-jarige dochter. De moeder van het gezin raakte ernstig gewond. Ook een Belgische baby en een Belgische vrouw van 25 jaar zijn bij het ongeluk omgekomen. Dat heeft de Guardia Civil bevestigd.

Screenshot Cuatro al dia

Screenshot Cuatro al dia

De auto van het Nederlandse gezin botste zondag op de AP7 op een Belgische auto. De identificatie verliep uiterst moeizaam omdat de personen geen identiteitsbewijzen bij zich hadden. Er zouden drie mensen zwaargewond naar ziekenhuizen zijn overgebracht.

Tekst loopt door onder de tweet

De Nederlandse en Belgische auto kwamen net na 15.00 uur met elkaar in botsing op de AP7, ter hoogte van badplaats El Campello, een kilometer voor de tolheffingspoortjes. Het was een fatale klap die beide auto’s totaal vernield achterliet.

Reanimatie

Reddingswerkers kwamen ter plekke met twee helikopters en twee ambulances. Ze zouden onder meer nog hebben geprobeerd het kindje te reanimeren, maar zonder resultaat. De gewonden werden naar ziekenhuizen in Alicante overgebracht. De weg werd na het ongeval afgezet, zodat hulpdiensten hun werk konden doen. Pas na drie uur werd de weg weer vrijgegeven en rond 18 uur kon het verkeer weer verder rijden.

Tekst loopt door onder de tweet

Over de oorzaak is nog niets bekend. Spaanse media meldden dat een van de bestuurders plotseling van rijbaan veranderde.

Weet u meer? Dan komen we graag met u in contact. Mail uw verhaal naar redactie-i@telegraaf.nl of gebruik onze WhatsApp-tiplijn 0613650952.