Nieuws/Binnenland
908300608
Binnenland

Contact met man (58) via videobellen

OM vervolgt vrouwelijke oppas (52) voor misbruik zeven jonge meisjes, verdachte op heterdaad betrapt dankzij camerabeelden

Beeld ter illustratie

Beeld ter illustratie

EINDHOVEN - Een 52-jarige vrouw en een 58-jarige man uit Limburg zijn aangehouden voor een grote misbruikzaak. Het tweetal wordt verdacht van seksueel misbruik van zeven jonge meisjes in de regio Eindhoven, meldt het Openbaar Ministerie (OM). Het misbruik werd vastgelegd op beeld.

Beeld ter illustratie

Beeld ter illustratie

De zaak kwam op zaterdag 12 juni aan het rollen. De ouders van een destijds 2-jarig meisje kwamen die avond thuis na een avondje uit. De 52-jarige vrouw paste die avond in de woning op hun kindje. Toen de vrouw weer was vertrokken, zagen de ouders op beelden uit de kinderkamer dat de oppas hun kind seksueel misbruikt had. Ze schakelden daarop direct de politie in. De arrestaties werden in juni gedaan, maar zijn nu pas naar buiten gebracht door het OM.

Nog diezelfde nacht werd de vrouw opgepakt in haar woning in Noord-Limburg, waarna die woning werd doorzocht. Uit de beelden uit de slaapkamer van het meisje werd duidelijk dat de oppas tijdens het seksueel misbruik contact had met iemand via videobellen. Dit bleek een 58-jarige man te zijn. Ook hij werd nog diezelfde dag aangehouden. De twee zijn bekenden van elkaar en geen bekenden van de politie.

Oppassites

De 52-jarige vrouw werkte volgens het OM sinds 2019 via een aantal verschillende oppassites. Bij zes gezinnen waar de vrouw oppaste heeft er misbruik plaatsgevonden. In totaal werden zeven meisjes - destijds tussen de een en zes jaar oud - hiervan slachtoffer.

Het misbruik werd door de oppas gefilmd. Beelden daarvan werden doorgestuurd naar de 58-jarige man. Er zijn volgens het OM geen aanwijzingen dat de kinderporno naar anderen is toegestuurd of bijvoorbeeld op het darkweb is geplaatst.