Nieuws
910210
Nieuws

Gelukkige vrouw dé sleutel voor een goed huwelijk!

Zijn jullie ook zo benieuwd naar het geheim achter een goed huwelijk? Dan hebben wij goed nieuws! Onderzoekers van de Rutgers University hebben het namelijk ontdekt. Uit het onderzoek blijkt dat een gelukkige vrouw dé sleutel is naar een lang en gelukkig huwelijk. Dus mannen, jullie weten wat jullie te doen staat...

Waarom loopt het ene huwelijk op de klippen en blijven andere stellen jarenlang bij elkaar? Onderzoekers van de Rutgers University namen de proef op de som. Zij voelden ruim 394 gelukkig getrouwde stellen aan de tand over hun huwelijk.

Tijdens het onderzoek kregen de echtgenoten, die gemiddeld 39 jaar met elkaar getrouwd zijn, diverse vragen voorgeschoteld. Zo werd er gevraagd naar de waardering van de partner, discussies binnen de relatie maar ook of de wederhelft gevoelens begrijpt of wel eens op de zenuwen werkt.

Gelukkig

Wat blijkt? De echtparen zijn erg tevreden met hun leven. "Hoe beter het huwelijk, des te gelukkiger zijn zowel de mannen als de vrouwen", vertelt onderzoeker Deborah Carr.

Het onderzoek toont tevens aan dat het geluk van een vrouw een zeer grote rol speelt binnen het huwelijk. Hoe blijer een vrouw is met haar huwelijk, hoe gelukkiger de man door het leven gaat. 

De verklaring hiervoor is volgens onderzoeker Carr heel eenvoudig. "Een tevreden vrouw is geneigd meer te doen voor manlief, wat een positief effect heeft op het leven van de man", legt Carr uit.

Zo maak je een vrouw gelukkig

Geen idee hoe je een vrouw gelukkig moet maken? Wij geven een aantal handige tips:

1. Geef haar een compliment

Vrouwlief een goed gevoel bezorgen? Geef haar dan een compliment! En dan bedoelen we natuurlijk wel een welgemeend complimentje! Eéntje over haar afgetrapte sneakers komt namelijk niet echt heel geloofwaardig over mannen!

2. Toon interesse

Ratel bij thuiskomst niet alleen over je eigen kantooravonturen, maar toon ook interesse voor haar belevenissen. Leg je telefoon weg, luister en stel haar vragen!

3. Laat haar zien dat je van haar houdt

Laat je vrouw zien dat je om haar geeft door haar af en toe eens spontaan aan te raken. Geef haar een knuffel, pak haar hand als jullie door de stad struinen of druk spontaan een zoen op haar wang. Door het fysieke contact komt er een hormoon vrij wat ervoor zorgt dat je je gelukkig voelt!

4. Zeg dat je van haar houdt

Als je al jaren als man en vrouw door het leven gaat dan spreek je deze woorden misschien niet meer zo vaak uit als toen je stapelverliefd was. Toch is het goed om elkaar af en toe eens diep in de ogen te kijken en te zeggen hoeveel je van elkaar houdt. In ieder geval het proberen waard toch?

5. Wees attent

Een bosje bloemen, een reep van haar favoriete chocola of een zelfgemaakt diner: je kunt er iedere vrouw een plezier mee doen!