Nieuws/Binnenland
910296
Binnenland

Voortvluchtige Ier gepakt in Amsterdam

Een voortvluchtige Ierse crimineel is vrijdagmiddag in Amsterdam opgepakt. Hij viel door de mand bij een scootercontrole, maakte de politie maandag bekend. De 33-jarige man zou betrokken zijn geweest bij een poging tot een gewapende overval op een geldloper van een waardetransportbedrijf in zijn thuisland. Daarbij overleed een van de overvallers nadat de politie hem had neergeschoten.

Twee verdachten in deze zaak zijn al veroordeeld tot 10 en 16 jaar cel. De gepakte Ier zit nog vast en moet maandag bij de rechter-commissaris verschijnen die beslist over zijn overlevering aan het land van herkomst.

De politie kreeg de man enige tijd geleden in het vizier tijdens een onderzoek bij een woningbemiddelingsbureau. Hij zou gebruik maken van een valse identiteit. De Ierse autoriteiten stelden daarop vast dat de man in het frauduleus verkregen paspoort de voortvluchtige crimineel was. Ze brachten een Europees aanhoudingsbevel uit.

Tijdens de scootercontrole legitimeerde de man zich met zijn valse Ierse paspoort. De politie checkte de foto, waarop hij werd gesnapt.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo