Nieuws/Binnenland
910555
Binnenland

Dit zijn de grootste koffieleuten

Van alle beroepsgroepen gooien journalisten dagelijks de meeste kopjes koffie achterover.

Met gemiddeld 4,5 kopjes koffie per dag staan zij bovenaan de 'koffieleut-lijst', op de voet gevolgd door politieagenten, leraren en loodgieters. 

Dat blijkt uit onderzoek van een Brits mediabedrijf onder 10.000 werknemers. Zo'n 85 procent van de ondervraagden drinkt drie kopjes koffie per dag en zeventig procent geeft toe dat hun werkprestaties er zonder koffie flink op achteruit zouden gaan.

Top tien koffieleuten:1. Journalisten2. Politieagenten3. Onderwijzers4. Loodgieters5. Verpleegsters en ander medisch personeel6. Leidinggevend personeel7. Verkopers (telesales)8. IT personeel9. Werknemers in de detailhandel10. Chauffeurs

De meningen van experts over de vraag of het drinken van koffie nu goed of slecht is voor je gezondheid zijn nogal verdeeld. Eerdere studies koppelden een hoge koffie-inname aan diabetes, hart- en vaatziekten en beroertes. Maar uit ander onderzoek is weer gebleken dat het drinken van matige hoeveelheden koffie (ongeveer vier kopjes per dag) het risico op hartfalen, mogelijk door de anti-oxidanten in de koffie, verminderd.