Nieuws
910655
Nieuws

Strijd tussen Gerard Joling en René Froger

Het ging er hard aan toe in de hitlijsten deze week. Na een spannend nek aan nek race tussen Gerard Joling en René Froger is de uitslag net voor het duel Nederland-Costa Rica bekend.

De Wk-hit 'Rio' van Gerard Joling verovert deze week opnieuw de eerste plek in de Single Top 10.

Joling is met zijn WK-nummer Rio terug op de eerste plek in de Single Top 10.

Het lied neemt deze week de plek in van Juich voor Nederland. Waardoor Toppers-collega René Froger zakt naar de nummer 2 in de lijst.

Terwijl Oranje successen boekt in Brazilië, keert de toch al populaire WK hit Rio van Gerard Joling terug op de eerste plaats van de GFK Single Top 100. Twee weken geleden bereikte hij die positie ook al.

 Aan de vooravond van de kwart finale voor het Nederlands elftal, krijgen alle WK hits een duwtje in de rug, maar Joling profiteert toch het meest van de Oranjekoorts.

Gerard: “Dit had ik echt niet verwacht. Maar ik ben er echt superblij mee en supertrots op. Rio, de meest succesvolle WK single. Tjonge. Maar wie had durven voorspellen dat Oranje zo ver zou komen, dat we nu al met zijn allen verwachten dat ze ook wereldkampioen gaan worden. Het is echt te bizar voor woorden. Morgenavond tegen Costa Rica wordt het weer spannend, al hoop ik dat het niet zo’n thriller wordt als tegen Mexico. Toen durfde ik bijna niet meer te kijken”.

Rio was de afgelopen weken te horen in de TV commercials van supermarktketen Plus, waarin de zanger zelf ook een rol vervulde.

Single Top 10 Week 27

1. (2) Gerard Joling - Rio

2. (1) René Froger - Juich voor Nederland

3. (4) Tove Lo - Habits

4. (9) Lilly Wood & The Prick - Prayer in C

5. (3) Dotan - Home

6. (5) Kiesza - Hideaway

7. (7) Nico & Vinz - Am I Wrong

8. (6) Calvin Harris - Summer

9. (15) Coldplay - A Sky Full Of Stars

10. (8) Jason Derulo - Wiggle