Nieuws/Buitenland
910711
Buitenland

Gratis cavia bij je pizza

Twee voor de prijs van één of een paar procent korting - dat soort acties vinden ze bij de Pizza Hut in Melbourne maar saai. Daarom kwam een stel pizzaboeren met een zeer bijzonder idee...

Klanten zagen dat ze bij een grote bestelling pizza's een gratis klein huisdier zoals een cavia cadeau konden krijgen. Dat stond op een enorm reclamebord geschreven.

Verontwaardigd

De actie schoot bij dierenliefhebbers in het verkeerde keelgat. Zij waren verontwaardigd en stuurden boze berichten op de Facebookpagina van Pizza Hut. Op Twitter varieerden de reacties tussen 'dit meen je niet' en 'wat een schande'.

De dieren zouden afkomstig zijn uit de lokale dierenwinkel. Zij zijn gebeld door dierenactivisten om een eind te maken aan de bizarre actie.

Pizza Hut schrok van alle negatieve aandacht en gaf toe dat het misschien toch niet zo'n geweldig idee was om gratis dieren weg te geven bij een stapel pizza's. Op het spandoek is inmiddels wit papier geplakt. Toch eisen dierenliefhebbers dat de reclame definitief wordt verwijderd.