Nieuws
910714
Nieuws

Microsoft neemt Minecraft-maker over

Geruchten dat Microsoft in gesprek was om Mojang, de maker van Minecraft, over te nemen blijken waar. De Amerikaanse softwarereus heeft officieel aangekocht dat men de Zweedse ontwikkelaar overneemt voor $2,5 miljard (ongeveer €1,55 miljard). De game is meer dan 54 miljoen keer verkocht.

Met de overname kan Microsoft zijn bedrijfsonderdeel Microsoft Studios (waar ook de gameseries Halo, Forza en Fable onder vallen) verder uitbreiden en zijn er mogelijkheden om meer inkomsten te halen uit de verkoop van speelgoed en licenties voor films.

De overname zal voor het einde van het jaar afgerond worden. Microsoft belooft dat Minecraft OOK gewoon beschikbaar zal blijven voor andere platformen buiten de Xbox One en Xbox 360. De bouwsimulator is namelijk ook verschenen voor de PlayStation 3 en 4, pc en iOS- en Android-apparaten.

"De Minecraft-spelers hebben het spel oppakt en omgezet in iets dat al onze verwachtingen heeft overtroffen. De overname door Microsoft voegt een nieuw hoofdstuk toe aan het ongelooflijke verhaal van Minecraft", aldus Carl Manneh, ceo bij Mojang. "Terwijl de bedenkers verder gaan met nieuwe projecten, zijn wij van mening de hoge mate van creativiteit door de community het succes van het spel tot ver in de toekomst zal voortzetten."