Nieuws/Binnenland
910767
Binnenland

Beslag op vakantieparken in witwasonderzoek

Vier arrestaties en beslaglegging op panden, vakantieparken en andere goederen. Dat is de voorlopige uitkomst van een groot Rotterdams onderzoek naar witwassen van crimineel geld. Tientallen politiemensen hebben dinsdag op negen plekken in binnen- en buitenland panden doorzocht, meldde het Openbaar Ministerie.

De invallen waren in Nederland, Spanje, Duitsland en Luxemburg. Uiteindelijk is beslag gelegd op drie vakantieparken in Nederland en één in Duitsland. Deze parken vertegenwoordigen een waarde van ruim 4 miljoen euro. Ook is beslag gelegd op appartementen in Spanje, administratiekantoren, een bank, huizen en een notariskantoor, en op bankrekeningen in onder andere Luxemburg. In dat land is een kluis gevonden met goud en sieraden. De totale waarde van al die panden en goederen is 7 miljoen euro.

Het onderzoek begon vorig jaar nadat op een vakantiepark in Moerdijk een hennepkwekerij was ontdekt. Het vermoeden rees dat het park was aangekocht met crimineel vermogen en dat dat via dat park werd witgewassen. In verder onderzoek doken weer veel bezittingen op waarvan niet duidelijk was hoe ze waren gefinancierd.