Nieuws/Binnenland
910832340
Binnenland

Sportevenementen komen via uitstraling aan voldoende personeel: ’We zorgen voor zoveel werk’

Het circuit van zandvoort uit de lucht.

Het circuit van zandvoort uit de lucht.

DEN HAAG - Grote sportevenementen in Nederland ondervinden vooralsnog betrekkelijk weinig hinder van de krapte op de arbeidsmarkt. De organisatoren van onder meer de Formule 1-race op Zandvoort en de start van de Vuelta in Utrecht merken dat hun evenement zoveel uitstraling heeft, dat ze genoeg werknemers kunnen vinden voor alle taken die uitgevoerd moeten worden. Ook de Johan Cruijff ArenA is er dit seizoen in geslaagd om steeds voldoende stewards, beveiligers en horecapersoneel te vinden voor onder meer de wedstrijden van Ajax en het Nederlands elftal.

Het circuit van zandvoort uit de lucht.

Het circuit van zandvoort uit de lucht.

„We organiseren aantrekkelijke evenementen en die zijn daardoor ook voor de partijen waarmee wij samenwerken heel belangrijk”, zegt een woordvoerder van TIG Sports, dat betrokken is bij de organisatie van onder meer de Formule 1-race op Zandvoort, het Dutch Open voor golfers in Cromvoirt, de Invictus Games in Den Haag en de zeilregatta bij Almere en Lelystad. „We hebben goede afspraken met al onze leveranciers. Dit zijn ook voor hen belangrijke evenementen met een bepaalde uitstraling, waar ze graag aan meewerken. We zorgen voor zoveel werk. Het kost de bedrijven waarmee wij samenwerken weinig moeite om personeel te vinden.”

Dat beeld heeft ook de organisatie van de drie wieleretappes van de Ronde van Spanje op Nederlandse bodem, op 19, 20 en 21 augustus in Utrecht, Den Bosch en Breda. „We hebben met de Vuelta het geluk dat je een groot en uniek evenement bent, dat veel mensen aantrekt”, zegt een woordvoerder. „Niet alleen langs de kant, maar ook in de vorm van organisaties en vrijwilligers die graag een steentje willen bijdragen.”

Krapte voelbaar

Toch is de krapte op de arbeidsmarkt voelbaar bij de organisatie. „Natuurlijk merken we rondom ons, bij leveranciers en collega’s, dat het uitdagend is om alles rond te krijgen. Wij gaan er echter van uit dat wij alle posten straks in kunnen vullen. Niettemin horen wij om ons heen van bijvoorbeeld de horeca rondom het parcours dat zij zich wel zorgen maken. Signalen die wij ook veelvuldig uit de evenementenbranche horen.”

In de Johan Cruijff ArenA werken bij thuiswedstrijden van Ajax zo’n 1500 mensen, zoals schoonmakers, stewards en horecapersoneel. „Zoals in alle branches is het ook bij ons een uitdaging om voldoende mensen te krijgen”, aldus een woordvoerster van het Amsterdamse stadion. „Tot op heden hebben we het steeds kunnen rondbreien en lukt het om alles veilig en en met een goede service te kunnen laten doorgaan. We hebben het geluk dat we een aansprekende locatie zijn, waar mensen graag willen werken.”

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop